Miten säästää ruokakuluissa?

 Sisältää mainoslinkkejä, jotka merkitty *

Ruokakulut ovat kotitalouden kokoon katsomatta kotitalouden yksi suurimmista kulueristä. Mikäli haluaa pihistää ruokakuluista, tulee siis kiinnittää huomiota siihen mistä ruokakulut koostuvat. Ruokakuluja nostaa helposti kaupasta ostettavat valmisateriat ja ravintoloissa syönti. Vastaavasti itse valmistaen säästää useamman euron. Arjessani lisäksi haen säästöjä ns. punalaputettujen tuotteiden ostolla, tarkalla kilohintojen seuraamisella ja muilla aleostoilla, kuten ostamalla suurempia eriä tuotteita varastoon. Hintametsästys käykin jo harrastuksesta ja saan suurta iloa, mikäli löydän jokapäiväisessä arjessa käytettävän tuotteen edullisemmin kuin normaalisti. Kauppareissut ovatkin kuin punalappuaarteen etsintää.

Punalappumetsästyksen lisäksi seuraan säännöllisesti ruokahävikkinettisivujen tarjontaa. Niissä on usein päiväkohtaisia tarjouksia, jolloin saa erittäin edullisesti yksittäisiä tuotteita. Suurin osa tuotteista on vähintään 30 prosentin alennuksella verrattuna suositushintoihin, osa on jopa 80 prosenttia alennettu. Ja jos tilauksen tekee yli 60 euron edestä saa postikulut ilmaiseksi. Tästä syystä teenkin säännöllisesti isomman tilauksen kerralla.

Nyt kesällä lapset lomailevat koulusta ja se tarkoittaa kesäkuukausille suurempia ruokakuluja. Siksi ennakoin tilannetta ja tein viimeviikolla *www.matsmart.fi kautta tilauksen. Ostin perusruokatarvikkeita kuten pastaa, papuja ja tortilloja. Kesän retkiin varauduin ostamalla alennettuja karkkeja, smoothieitä ja mehua. Lisäksi ostin hedelmäsoseita ja proteiinipatukoita matkaeväiksi ja välipaloiksi treenien jälkeen. Kaikkinensa iso laatikollinen ruokatarvikkeita maksoi 83,15€ ja säästöä suositushinnoista tuli 67,29€. Kannattavaa, eikö?

 












Samalla kun oma kukkaro kiittää pienennän ruokahävikkiä ja hiilijalanjälkeä. Niin hurjalta kuin se kuulostaakin lähes kolmasosa kaikesta tuotetusta ruuasta päätyy roskiin. Tarpeeton ruokahävikki aiheuttaa 8–10% kaikista maailman kasvihuonepäästöistä. Lähellä päiväystä olevien tuotteiden ostamisen voikin nähdä kukkaroystävällisenä ilmastotekona.


-Eevi

Seuraa rahakarusellia myös instagramissa rahakaruselli