Perheen talvilomamatka Flamingoon ja Heurekaan - Mitä maksoi?

 

Tänä vuonna päätimme ulkomaanmatkan sijaan matkustaa Suomessa. Edellisestä kylpylälomasta oli jo aikaa, joten selvitimme eri kylpylöiden lomavaihtoehtoja. Päätimme yhdistää sukuloinnin lomamatkaamme, joten kylpylähotelliksi valikoitui Vantaan Hotelli Flamingo. Hotellin valintaan vaikutti mahdollisuus sisäuimapuiston käyttöön, hyvät kulkuyhteydet sekä mahdollisuus ottaa koira hotellihuoneeseen. Flamingossa huoneen hintaan ei kuulu Spa-alueen käyttö, vaan se tulee ostaa erikseen. Harvoin 5-henkinen perhe ja koira pääsevät samaan hotellihuoneeseen, joten majoituskustannuksia nostaa kahden huoneen varausmaksut. Otimme huoneet kahdeksi yöksi. Hotellihuoneen saimme edullisemmin soittamalla Sokos Hotelsin asiakaspalveluun kuin nettisivuston kautta.

Flamingon nettisivujen kautta on mahdollisuus ostaa ennakkoon sisäänpääsyliput. Saimmekin kokonaishinnasta 10 euroa alennusta verrattua vastaanotosta ostettuihin lippuihin ennakkoon ostamalla. Pääsimme myös jonojen ohi, sillä Flamingo Spassa on mahdollisuus itse lunastaa ennakkolipuilla rannekkeet itsepalvelukassalta. Ostimme Kimppalipun, jolla pääsee uimaan 1 aikuinen ja 3 lasta. Talvilomaviikoilla hinnat ovat Flamingo Spassa normaalia korkeammat, joten jos vain mahdollista, kannattaa talvilomaa siirtää sesongin ulkopuolelle edullisempien hintojen ja ruuhkien välttämiseksi.

Matkustimme omalla sähköautolla, jonka latasimme kotona ennen lähtöä. Matkan aikana latasimme autoa kahdesti, ABC-latausasemalla ja Teslan omalla latausasemalla. ABC-latausasemalla sähkö on suhteellisen edullista ja latauksesta on mahdollisuus kerryttää S-ryhmän bonusta. Sähköautolla matkustaminen on edullisempaa kuin polttomoottoriautolla matkustaminen. Latauskin käy varsin nopeasti, auto on usein puolessa tunnissa valmis.

Uinnin lisäksi aktiviteettina oli koko perheen reissu Heurekaan. Myös Heurekaan otimme ennakkoliput, jotka ovat kaksi euroa halvemmat per lippu, mikäli liput ostaa verkkokaupasta ennen klo 10. Museokortilla on mahdollisuus vierailla Heurekassa ilmaiseksi. Heurekassa oli luonnollisesti talvilomalaisia ruuhkaksi asti. Uutena näyttelynä Heurekassa oli Me myself and AI-tekoälynäyttely ja Matkalla avaruuteen näyttely. Pysyvät näyttelyt ovat aina uudestaan ja uudestaan yhtä kiehtovia, vaikka meidän perhe onkin ne jo useampaan kertaan käynyt katsomassa.


Kävimme myös ravintolassa syömässä kolmesti; ABC-ravintolassa, kiinalaisessa ravintolassa ja Taco Bellissä. Lisäksi ostimme ruokakaupasta evästä.

Alla näet kustannukset koko kolmen päivän talvilomamatkalta

 


Matkailu Suomessa tuntuu olevan hinnoissaan ja varsinkin kun lapsia on enemmän kuin kaksi hinnat nousevat. Suurin osa alennuspaketeista on tehty nelihenkisille perheille, samaten hotellihuoneet. Meillä tietenkin myös koira tuo lisäkustannuksia hotellihuonemaksuihin. Toisaalta liikkuminen meidän koko perheeltä oli varsin edullista sähköautolla. Talvilomaviikolla kaikki hinnat ovat korotettuja ja ruuhkat suuria. Säästöjä matkailussa pystyy tekemään ennakkolippuja ostamalla sekä ainakin osan ruuista ostamalla kaupasta. Edullisempaa ja miellyttäväpääkin ehkä on matkustaa lomasesongin ulkopuolella. Kiva matka kaikkineen, suosittelen!